[O1] wymiana dźwigni hamulca ręcznego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekgolas
    Classic
    • 2010
    • 18

tzn stare gumy zaczęły już pękać dało się zauważyć nadpęknięcia.....obudowa aluminiowa ok bez uszkodzeń

co do ceny taką zapłaciłem za sztukę (guma + alu obudowa) sprzedawca mówił tylko że do rs'a są inne i droższe tak samo jak zapytałem o kompletny wachacz cena z tego co pamiętam do normalnej wersji oko 470zł a do rs'a oko 600...

< ori założyłem i jutro postaram się oddać lub zamienić na kompletny wachacz....
    jakie objawy???? podczas ruszania hamowania jak i zaliczenia dziury słyszalne bicie tłuczenie stukanie>

inaczej zapytam po zdemontowaniu przedniej tulei wachacza i próbie założenia nowej na wachacz (guma z obudową alu ) powinna wejść z oporem ?czy luźno ??
    tom
  • faj3r
    Rider
    • 2008
    • 290

Zamierzam wymienić dźwignię hamulca ręcznego, bo kupiłem obszyty skórą egzemplarz. Jechać z tym do ASO czy próbować podejść do tematu samemu? da radę?

Zupełnie nie wiem jak do tego podejść.
    ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
    :arrow: zdjęcia

Komentarz

• Actim3l
      Drive
      • 2009
      • 79

u mnie bylo tak ( ja podciagalem linke recznego wiec nie wyjmowalem dzwigni ale jak zrobisz to co powiem bedziesz miał ładny dostęp i napewno sobie poradzisz )

wyjmij tylną popielniczke z tunelu środkowego pod nią są dwie śruby odkręcasz tam jest jakiś dziwny klucz potrzebny ale jak sie postarasz to płaskim odkręcisz ;p jak juz odkręcisz zaciągij mocno ręczny cofnij cały tunel powinien powychodzić z takich zaczepów przy skrzyni biegów potem unosisz lekko i wyciagasz. U mnie z tych zaczepów wychodzi bardzo delikatnie bo mi w serwisie połamali jak czyscili klimatyzacje chyba, nie wiem jak to będzie u ciebie ale postaraj sie niepołamać bo potem odstaje plastik ;<

wydaje mi sie ze jest też prostszy sposób bez zdejmowania tunelu ale boje sie ze coś urwe a mianowicie ściskasz ten kontur ręcznego co się łączy z tunelem i ciągniesz xD lekko wychodzi ale dalej coś trzyma ( w ten sam sposób można zajrzeć do skrzyni biegów , tyle ze tam nic nie trzyma ;p )
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34153 Moja śnieżynka

Komentarz

• mecholl
        L&K
        • 2008
        • 1006

zerknij do tego wątku, powinno pomóc

Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• faj3r
          Rider
          • 2008
          • 290

dzięki Panowie teraz musi się udać 8)
          ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
          :arrow: zdjęcia

Komentarz

Pracuję...